دوره 14، شماره 4 - ( زمستان 1391 )                   جلد 14 شماره 4 صفحات 38-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- استادیار علوم اعصاب شناختی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.
2- دانشیار روانشناسی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.
3- کارشناس ارشد روان شناسی بالینی کودک و نوجوان، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.
4- دانشجوی کارشناسی ارشد روان شناسی عمومی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
چکیده:   (3081 مشاهده)
هدف: امید به عنوان یک سازۀ شناختی- انگیزشی، برای رسیدن به هدف، بر پایه یک حس اشتقاقی- دوگانه از عوامل و راه های موفقیت آمیز بنا شده است. هدف مطالعۀ حاضر، بررسی همبسته های شناختی امید از جمله عملکرد حل مسئله، تصمیم گیری و توجه است.
روش: در این مطالعۀ مقطعی ۹۱ دانشجو(۴۵ پسر و ۴۶ دختر) از دانشجویان دانشگاه تهران با روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به صورت انفرادی آزمون های گرگ و میش (حل مسئله)، ویسکانسین (تصمیم گیری)، برج لندن(برنامه ریزی)، توجه پایدار و مقیاس امید را انجام دادند.
یافته ها: یافته ها نشان دهندۀ رابطۀ مثبت معنادار امید با سه بعد حل مسئله بود (P<۰/۰۱). همچنین یافته ها نشان دادند که رابطۀ امید با درجاماندگی در آزمون ویسکانسین، میانگین زمان واکنش و خطای حذف در آزمون توجه پایدار و زمان برنامه ریزی در آزمون برج لندن معنادار است (P<۰/۰۱).
نتیجه گیری: به طور کلی امید را می توان یک سازۀ شناختی پیچیده دانست که برای رسیدن به هدف، به پردازش شهودی اطلاعات، تخصیص منابع توجهی به اهداف و روش های دستیابی به هدف و توانایی انتقال توجه از موارد و موقعیت های نامناسب نیاز دارد.
متن کامل [PDF 458 kb]   (995 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1391/6/1 | پذیرش: 1391/8/1 | انتشار: 1391/10/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.