دوره 16، شماره 4 - ( زمستان 1393 )                   جلد 16 شماره 4 صفحات 31-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Bagheri M, Mahnam A, Rajaei Z. Extracellular Excitability of the Axon Terminals: The Effects of their Morphological Characteristics. Advances in Cognitive Sciences 2015; 16 (4) :22-31
URL: http://icssjournal.ir/article-1-259-fa.html
باقری مرضیه، مهنام امین، رجایی زیبا. تحریک‌پذیری پایانه‌های آکسونی در تحریک خارج سلولی: بررسی تأثیر مشخصات هندسی پایانه‌ها. تازه های علوم شناختی. 1393; 16 (4) :22-31

URL: http://icssjournal.ir/article-1-259-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی پزشکی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
2- استادیار مهندسی پزشکی، دانشگاه اصفهان، اصفهان، ایران
3- استادیار فیزیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده:   (5069 مشاهده)
هدف: تحریک ­الکتریکی سیستم اعصاب مرکزی، اجزای نورونی مختلفی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. فعال­شدن هر یک از این اجزا می­تواند به پاسخ متفاوت سیستم عصبی منجر شود. مطالعات گذشته حاکی از آن است که در تحریک کاتدی، آکسون­ های عبوری و در تحریک آندی، بخش اولیۀ آکسون سلول­های محلی، تحریک­پذیرتر از سایر اجزای نورونی اطراف الکترود هستند. در این مطالعات به پایانه­ های آکسونی چندان توجه نشده است، اما نتایج بعضی مطالعات تجربی، شواهدی دال بر تحریک­ پذیری زیاد پایانه ­ها ارایه می­ دهند. در این تحقیق با استفاده از یک مدل محاسباتی، تحریک ­پذیری پایانۀ آکسونی بررسی شد.
روش: به این منظور، اثر ویژگی­ های مختلف هندسی پایانۀ آکسونی، نظیر پایان یافتن فیبر در محل پایانه، شاخه ­بندی پایانه، وجود زایده­های سیناپسی مخروطی‌شکل و برجستگی در محل­ شاخه­ شدن آکسون بر تحریک­ پذیری آن (در مقایسه با سایر بخش­های آکسون) بررسی شد و حساسیت آستانۀ تحریک به این ویژگی­ها به دست آمد.
یافته ­ها: نتایج این شبیه­ سازی­ها نشان داد که انتهای فیبر عصبی تحریک­پذیرتر از بخش‌های میانی آن است. برآمدگی­ های پایانۀ آکسون نیز باعث افزایش تحریک­ پذیری می ­شود و آستانۀ تحریک کاتدی را تا ۳۴ درصد و آستانۀ تحریک آندی را تا ۵/۷ درصد کاهش می­دهد. از سوی دیگر ،آکسون­ها در بخش پایانی خود شاخه­ بندی شده و با توجه به نتایج شبیه­ سازی، عامل دیگر افزایش تحریک­پذیری پایانه­ ها می­ شوند و بدین وسیله می­توانند از آستانۀ تحریک کاتدی تا ۲۸درصد و از آستانۀ تحریک آندی تا ۷۸ رصد بکاهند.
نتیجه­ گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که ویژگی­های هندسی پایانه ­های آکسونی به افزایش تحریک­ پذیری این بخش می­انجامد و آن را یکی از مهم­ترین اهداف تحریک الکتریکی می­سازد. فعال­ شدن پایانه ­های آکسونی با توجه به اثر مهاری یا تحریکی آنها بر نورون­های محلی می­تواند آثار متفاوتی بر سیستم عصبی داشته باشد.
متن کامل [PDF 946 kb]   (600 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1392/11/26 | پذیرش: 1393/5/26 | انتشار: 1393/10/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb