1- دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده: (409 مشاهده)
مقدمه: انعطافپذیری شناختی به عنوان توانمندی فرد در برقراری تعادل زیستی و روانی در شرایط خطرناک است و با افزایش سن کاهش مییابد. تمریناتی که بتواند انعطافپذیری شناختی را بهبود ببخشند از اهمیت زیادی برخوردارند. هدف این پژوهش، بررسی اثربخشی یک دوره تمرینات ورزش مغزی بر انعطافپذیری شناختی مردان سالمند بود.
روش کار: پژوهش حاضر نیمهتجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون و گروه گواه بود. جامعه آماری کلیه سالمندان مرد بودند. بنابراین 30 شرکتکننده به صورت تصادفی انتخاب و در دو گروه 15 نفری تجربی و گواه قرار گرفتند. گروه تجربی طی هشت هفته، هفتهای دو مرتبه و هر جلسه 30 دقیقه به اجرای تمرینات ورزش مغزی پرداختند. از آزمون دستهبندی کارت ویسکانسین ا برای ارزیابی انعطافپذیری شناختی استفاده شد. دادهها به وسیله آزمون تحلیل کوواریانس یکراهه در سطح معناداری(05/0≥P ) به کمک نرم افزار SPSS-25 تحلیل شد.
یافته ها: نتایج نشاندهندۀ تفاوت معنادار بین گروه تجربی و گواه بود (01/0>P). با توجه به مقادیر میانگین گروهها مشخص شد که گروه تجربی دارای انعطافپذیری شناختی بهتری نسبت به گروه گواه بود.
نتیجه گیری: : بنابراین به مربیان و شاغلین در امر سالمندان پیشنهاد میشود برای بهبود انعطافپذیری از این روش جدید تمرینی استفاده شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي اصیل |
موضوع مقاله:
آموزش و پرورش و بازتوانی شناختی دریافت: 1399/5/27 | پذیرش: 1399/8/14