دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1384 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 38-28 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه تربیت معلم، تهران، ایران.
2- دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تربیت معلم، تهران، ایران.
3- دانشگاه آزاد اسلامی ساوه، استان مرکزی، ایران.
چکیده:   (2650 مشاهده)

هدف: این تحقیق به منظور بررسی نقش صفات شخصیت و سبک‌های مقابله با تنیدگی در سلامت روانی دانشجویان انجام گرفت.
روش: در این مطالعه مقطعی و تحلیلی (مدل‌سازی) در نمونه‌ای متشکل از ۳۲۸ آزمودنی (۱۷۷ پسر و ۱۵۱ دختر)، فرم خلاصه شده پرسشنامه پنج عامل بزرگ شخصیت، پرسشنامه مقابله با موقعیت‌های تنیدگی‌زا و پرسشنامه سلامت عمومی اجرا و با استفاده از تحلیل مسیر، اثرات مستقیم و غیر مستقیم صفات شخصیت بر سبک‌های مقابله و سلامت روان بررسی شدند.
یافته‌ها: وظیفه‌شناسی و پذیرش، بر سبک مسأله‌مداری اثر مثبت و معنی‌دار و جنس اثر منفی و معنی‌دار، درحالی که پذیرش و وظیفه‌شناسی بر سلامت روان اثر منفی و معنی‌دار و روان رنجورخویی و هیجان مداری اثر مثبت و معنی‌دار داشت. اثر غیرمستقیم جنس بر سلامت روان، از طریق مسأله‌مداری، مثبت و معنی‌دار و اثر برون‌گرایی و پذیرش بر سلامت روان به وسیله هیجان مداری منفی و معنی‌دار به دست آمد و جنس از طریق هیجان‌مداری اثر مثبت و معنی‌دار داشت.
نتیجه‌گیری: به طور کلی، نتایج این پژوهش مؤید آن است که توجه به نقش صفات شخصیت و سبک‌های مقابله‌ای در مطالعه سلامت روانی افراد بسیار مهم است.

واژه‌های کلیدی: صفات شخصیت، سبک مقابله، سلامت روان
متن کامل [PDF 393 kb]   (3389 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1383/8/29 | پذیرش: 1383/10/28 | انتشار: 1384/1/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.