دوره 22، شماره 4 - ( زمستان 1399 )                   جلد 22 شماره 4 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ansarinejad F, Moradi A, Khosrowabadi R, Fathi Ashtiani A. Differences on “Awareness of willing to act” and “Readiness Potential” components in voluntary actions in bulimia nervosa. Advances in Cognitive Sciences 2021; 22 (4) :1-12
URL: http://icssjournal.ir/article-1-1129-fa.html
انصاری نژاد فاطمه، مرادی علیرضا، خسروآبادی رضا، فتحی آشتیانی علی. تفاوت‌های آگاهی از قصدِ عمل و مؤلفه‌های پتانسیل آمادگی در حرکات خودآگاه ارادی در افراد دارای اختلال بولیمیا. تازه های علوم شناختی. 1399; 22 (4) :1-12

URL: http://icssjournal.ir/article-1-1129-fa.html


1- دانشجوی دکتری روان‌شناسی بالینی، دانشگاه علم و فرهنگ، تهران، ایران
2- استاد روان‌شناسی بالینی، گروه روان‌شناسی بالینی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
3- استادیار گروه مدل‌سازی شناختی، پژوهشکده علوم شناختی و مغز، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
4- استاد مرکز تحقیقات علوم رفتاری، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله، تهران، ایران
چکیده:   (2084 مشاهده)
مقدمه: در این پژوهش با اتکا به روشِ Libet تفاوتِ وضعیت آمادگی یا پتانسیل آمادگی در یک عمل ارادی، همچنین زمان ادراک شده از قصدِ عمل و زمان ادراک شده از انجام آن عمل بین دو گروه مبتلا به اختلال بولیمیا و گروه عادی فاقد اختلال مورد مطالعه قرار گرفت.
روش کار: 36 آزمودنی (19 نفر دارای اختلال بولیمیا و 17 نفر عادی فاقد اختلال) در دو بلوک 40 تلاشی شرکت داده شدند. در هر دو بلوک از آزمودنی­‌ها خواسته می­‌شد با توجه به عقربۀ ساعت Libet هر وقت که خواستند دکمه­ای را فشار دهند. در بلوک اول آزمودنیها زمان ادراک قصد برای عملِ فشار دادن کلید و در بلوک دوم زمان ادراک خود عمل فشار دادن کلید را گزارش دادند و همزمان اطلاعات مربوط به مولفههای قله و هِنگامه الکتروآنسفالوگرافیِ آنها برای 64 کانال ثبت گردید.
یافته­‌ها: یافتهها نشان داد که هیچ­گونه تفاوت معناداری بین دو گروه از لحاظ زمان ادراک قصد و میل فشار دادن کلید و زمان ادراکِ عملِ فشار دادن کلید وجود نداشت. اما نتایج حاصله از دادههای الکتروآنسفالوگرافی در مولفه قلۀ بلوک ادراک قصد و میل در کانالهای 1CP، 5CP و PZ تفاوت معناداری بین دو گروه واجد اختلال بولیمیا و فاقد اختلال (عادی) نشان داد.
نتیجه‌­گیری: با توجه به این که کانالهای معنادار شده بین دو گروه، با بخش آهیانۀ مغز مرتبط هستند، این یافتهها نشان میدهند که آگاهی از قصد و میل انجام عمل در افراد مبتلا به اختلال بولیمیا در سطح عصبشناختی دچار اشکال است.
متن کامل [PDF 1000 kb]   (674 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي اصیل | موضوع مقاله: روان شناسی شناختی
دریافت: 1399/2/27 | پذیرش: 1399/8/7 | انتشار: 1399/11/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb