دوره 21، شماره 4 - ( زمستان 1398 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 45-33 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini S E, Pooyan M, Valizadeh A, Moradi A. Dynamic modeling of major depressive disorder: Calculating the rate of occurrence and recurrence. Advances in Cognitive Sciences 2020; 21 (4) :33-45
URL: http://icssjournal.ir/article-1-1066-fa.html
حسینی سید اسماعیل، پویان محمد، ولیزاده علیرضا، مرادی علیرضا. مدل‌سازی دینامیکی اختلال افسردگی اساسی و محاسبه سرعت وقوع: بازگشت دوره‌های اختلال افسردگی. تازه های علوم شناختی. 1398; 21 (4) :33-45

URL: http://icssjournal.ir/article-1-1066-fa.html


1- دکتری مدل‌سازی شناختی، موسسه علوم شناختی، تهران، ایران
2- دانشیار مهندسی پزشکی، دانشکده مهندسی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
3- دانشیار فیزیک، دانشکده فیزیک، دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه، زنجان،ایران
4- استاد روان‌شناسی بالینی، دانشکده علوم تربیتی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
چکیده:   (3569 مشاهده)
مقدمه: اختلال ­افسردگی ­اساسی، یک اختلال طولانی و پایا است و منجر به ایجاد اختلالات عملکردی و اجتماعی اساسی می­شود. طبق گفته­ سازمان بهداشت جهانی، اختلال ­افسردگی ­اساسی در سال 2020 به دومین عامل اصلی بیماری در سراسر جهان تبدیل خواهد شد. هدف از انجام این پژوهش، ارائه­ یک مدل دینامیکی غیر­خطی مرتبه دوم برای اختلال ‌افسردگی ‌اساسی با استفاده از مدل­سازی محاسباتی بود که بتواند شرایط وقوع و بازگشت دوره‌­های افسردگی را توجیه کند.
روش کار: در این مدل دو معادله ریاضی ارائه شده بود که، از چند کمیت مؤثر در ایجاد اختلال‌ افسردگی ‌اساسی مانند حجم هیپوکامپ، سطح سروتونین، حجم آمیگدال، عوامل خارجی روان­شناختی و فرایندهای غیر قابل پیش‌­بینی، تشکیل یافته بود و سابقه­ دوره­‌های قبلی بیمار در نظر گرفته شده است. در مدل­سازی صورت گرفته، داده­‌های مدل، بر روی دوره‏‌های 1002 فرد افسرده، در بازه­ زمانی یک عمر طبیعی 64 ساله، بررسی شد.
یافته­‌ها: در مدل دینامیکی، منحنی توزیع مدت دوره افسردگی در بیماران تحت درمان دارویی و شناختی ­رفتاری موج سوم، بسیار گسترده بوده و میانگین آن 1019 روز است.
نتیجه‌­گیری: در این پژوهش یک چارچوب ریاضی توسعه یافت، که در نهایت به توسعه مدل­‌های مفصل­‌تر برای اختلال‌ افسردگی ‌اساسی و درک بهتر این اختلال و اثرات آن بر فرایندهای شناختی، منجر خواهد شد.
 
متن کامل [PDF 2818 kb]   (877 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: روان شناسی شناختی
دریافت: 1397/4/25 | پذیرش: 1397/11/25 | انتشار: 1398/12/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

Designed & Developed by : Yektaweb